طعمـی منحـصر به فرد، سرشار از مـواد مغـذی

طعم دهنده و اسانس پشن فروت

بررسی اسانس ماه

پشن فروتطعم دهنده منتخب ماه 04.17

پشن فروت (Passion Fruit) از خانواده توت ها و از جمله میوه های استوایی بوده که در سالیان اخیر نظر به خواص مغذی خود محبوبیت روز افزونی داشته است. گرچه مناسب ترین شرایط اقلیمی برای تولید این محصول آب و هوای گرمسیری بوده، ماندگاری و رشد گونه های از آن در هوای معتدل تر نیز امکان پذیر است. از این رو، این محصول در شمال و جنوب آمریکا، آسیا، اروپا و استرالیا کشت می شود.
رایحه پشن فروت (میوه گل‌ ساعتی) هم خانواده با میوه های گرمسیری و طعم منحصر به فرد آن جذاب، مشک مانند، مشابه گواوا و شیرین/ ترش تا ترش می باشد. پشن فروت کال ترش بوده و به موازات رسیدن روبه شیرینی خواهد رفت. این میوه با قطر حدودی 3.5 تا 7 سانتی متر، پوسته خارجی سخت و مرکزی پر دانه (قابل هضم) و آبدار دارد. پوسته خارجی، توسط قشر سفید و تلخ مزه ای از محیط داخلی متمایز می گردد.

گرچه به مانند میوه های دیگر پشن فروت به انواع گوناگونی تقسیم می شود. متداول ترین انواع آن در دو قسم تعریف می گردد:

    • میوه ای کوچک، گرد یا بیضی شکل با پوسته بنفش. مبداء اصلی پشن فروت بنفش به برزیل جنوبی – پاراگوئه – آرژانتین شمالی باز می گردد. عموماً به صورت میوه استفاده می شود. عطر و طعم بیشتر و شیرین تر از سایر انواع دارد.
    • میوه آن از نوع بنفش نسبتاً بزرگتر است. گرد یا بیضی شکل با پوسته زرد. گرچه مبداء اصلی پشن فروت زرد را به نواحی آمازونی برزیل نسبت می دهند، مبداء آن به طور مشخص قابل تشخیص نمی باشد. غالباً به منظور استفاده به عنوان اسانس یا عصاره در صنایع غذایی می باشد.

برخلاف ظاهر کوچک این میوه، پشن فروت منبعی سرشار از بتاکاروتن، فسفر و ویتامین های ث و آ به شمار می رود. لذا، با توجه به انواع مواد تشکیل دهنده، این میوه از منابع بسیار مناسب آنتی اکسیدان محسوب می شود. خاطر نشان می سازد، آنتی اکسیدان بدن را از رادیکال ها و ملکول های ناپایدار که تعدد آن موجب تخریب سلول ها می شود، محفوظ می دارد. همچنین، به دلیل میزان بالای ویتامین ث، آهن موجود در این میوه نیز توسط بدن جذب می شود.
از سوی دیگر، کالری دریافتی از پشن فروت بسیار کم در نظر گرفته می شود. شایان توجه است، در مطالعات اخیر، میزان پلی فنول موجود در پشن فروت از سایر میوه های استوایی چون موز، لیچی، انبه، پاپایا و آناناس بیشتر محاسبه شده است.
جالب توجه است، پوست این میوه خواص ضد التهابی داشته و در مطالعات پزشکی بر آسم و آرتروز تاثیری قابل توجه ایفا کرده است.
موارد فوق الذکر، پشن فروت را توام با میوه ای دلچسب به منبعی مغذی مبدل نموده است. از همین رو، استفاده از طعم دهنده پشن فروت در نیم دهه اخیر مورد توجه بسیاری از پیشگامان صنایع غذایی قرار گرفته است.

استفاده از اسانس پشن فروت در صنایع غذایی بسیار متنوع گزارش می شود. موارد معدودی از آن به شرح زیر است:

  • نوشیدنی ها: استفاده از اسانس یا عصاره این میوه در کوکتل ها، ماکتیل ها و آب های طعم دار یا به شکل آبمیوه در ترکیب با سایر میوه های استوایی
  • دسر یا کیک ها: تاپینگ بر روی چیز کیک یا موس ها و به عنوان طعم دهنده خمیره کیک ها
  • محصولات لبنی: علی الخصوص در ماست و بستنی ها
  • شیرینی و شکلات: فیلینگ شکلات ها و آبنبات ها

تلاش متخصصان ژان نیل برای دست یابی به ایده آل ترین کاربردهای طعم و اسانس پشن فروت در صنایع غذایی منجر به کشف ترکیبات و محصولاتی الهام بخش گردید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص راه کارهای خلاقانه استفاده از آن با ما در تماس باشید.

آخـریـن طعـم های الهـام بخـش

بررسی اسانس چیز کیک

دسـری جهانـی، مناسب هر لحـظه، برای هر سـن چیز کیک بررسی اسانس ماه چیز کیکطعم دهنده منتخب ماه 03.16 چیز کیک یا کیک پنیر از محبوب ترین دسر ها در عموم کشورها به شمار می رود. علی رغم باور عامه در خصوص تولید اولین کیک پنیر در نیویورک، در حقیقت ابداع آن بسیار کهن تر و به...

بررسی اسانس برگاموت

طعمـی منحـصر به فرد، سرشار از مـواد مغـذی طعم دهنده و اسانس برگاموت بررسی اسانس ماه برگاموتطعم دهنده منتخب ماه 06.17 برگاموت (Citrus bergamia) برگرفته شده از کلمه ایتالیایی bergamotto، گونه ای از مرکبات به ابعاد پرتقال با رنگ پوسته سبز مشابه لیمو تا نارنجی یا زرد کم...

بررسی اسانس سوهان

طعمـی برگرفته از سنت دیرینه سرزمین پارس طعم دهنده و اسانس طبیعی سوهان بررسی اسانس ماه سوهانطعم دهنده منتخب ماه 10.18 کره ای، شکننده و معطر به هل و زعفران، سوهان (Sohan) یکی از محبوب ترین انواع شیرینی در کشور ایران بوده که بر حسب محل تهیه به شکل‌ها و انواع مختلفی تولید...

بررسی اسانس سوهان

طعمـی برگرفته از سنت دیرینه سرزمین پارس طعم دهنده و اسانس طبیعی سوهان بررسی اسانس ماه سوهانطعم دهنده منتخب ماه 10.18 کره ای، شکننده و معطر به هل و زعفران، سوهان (Sohan) یکی از محبوب ترین انواع شیرینی در کشور ایران بوده که بر حسب محل تهیه به شکل‌ها و انواع مختلفی تولید...

آخریـن اخبــار

گشایش کارخانه جدید ژان نیل

بازگشایی کارخانه جدید ژان نیل با مدرن ترین تکنولوژی Encapsulation و Spray-Drying در بانکوک. جشن بازگشایی این کارخانه همزمان با سالروز با 240 سالگی مجموعه ژان نیل در تایلند برگزار...

عطر جدید Nejma

محصول جدید برند محبوب Nejma به نام Le Parfum d'Alice توسط پرفیومر جوان ژان نیل Alice Lavenant تولید شد.